Çocuk artık duruyor değil, ilerliyor. T3 — bedenin suyu ittiği, kendi kuvvetini ürettiği ve bir yöne gitmeye başladığı evredir. Ayak vurma burada bir hız çalışması değil, çocuğun ritmini bulduğu yerdir.

Torti T3'te — ayak vururken ritmini bulan.
T3'te çocuğun kazanımları.
T3 çocuğun bedenini ilk kez yön üretmek için kullandığı seviyedir. Ayaklar yorulmaz, ritim oturur. Hız değil, sürekli ve dengeli ilerleme aranır. Doğru tekniğin temeli burada atılır; sonraki tüm stiller bu ritmin üzerine kurulur.
Nasıl çalışıyoruz.
ACS çocuk yüzme sistemi, uluslararası learn-to-swim ve çocuk yüzme yaklaşımları ile uzun yıllara dayanan eğitmenlik deneyimi temel alınarak yapılandırılmıştır. 14 seviyelik bu yapı — B1'den T10'a — her aşamada ölçülebilir, kademeli ve çocuğa özel ilerlemeyi esas alır.
Ayak vurma görünüşte basit bir hareket, aslında bedenin suyla ritim kurma egzersizidir. Hareketin kontrolü güç değil, ritimdir. Çocuğun ayak vurması güçlendikçe değil, tekrar ettikçe oturur. Bu yüzden T3'te hız değil, sürekliliğin kalitesi ölçülür.
ACS eğitim yaklaşımı, milli takım deneyimine sahip eğitmen kadrosu tarafından uygulanır. Tüm eğitmenler ortak müfredat üzerinden çalışır; hangi şubede, hangi gün, hangi eğitmenle ders alındığından bağımsız olarak öğrenci aynı standartla ilerler.
Pedagojik temel
Her seviye, çocuk gelişim psikolojisi ve motor öğrenme aşamalarına göre yapılandırılmıştır.
Ölçülebilir geçiş
Seviye atlamak yaşa değil, gözlenebilir ve kayıt altına alınan kazanımlara bağlıdır.
Güvenlik öncelikli
Havuz hijyeni, su ısısı ve eğitmen–öğrenci oranı uluslararası standartlar gözetilerek sürekli denetlenir.
Şeffaf raporlama
Her ay velilere çocuğun gelişim raporu, eğitmen notları ve bir sonraki adım iletilir.
Kriterler ve tempo.
Geçiş kriterleri
- Yüzme tahtası ile ritimli ve sürekli ayak vurma yapabiliyor.
- Sırtüstü ayak vurmada kalça suda, vücut dengeli durabiliyor.
- Duvardan iterek birkaç metre sualtı süzülmesi yapabiliyor.
- Ayak vurmayı yorulmadan, dizleri bükmeden sürdürebiliyor.
Geçiş, eğitmen değerlendirmesi ve seviye sorumlusu onayıyla belgelenir.
Tempo ve süre
- Haftada 1 veya 2 ders.
- 3 yaş çocuklarda ders süresi 30 dakika; 4 yaş ve üzerinde 45 dakika.
- Ortalama 10–15 derste tamamlanır.
- Süre, ritmin çocuğun bedenine yerleşme hızına bağlıdır.
T3, çocuk yüzmenin ilk hareket alışkanlığıdır. Burada kazanılan ritim, T4'te öğrenilecek serbest stilin temelidir.
"T3'te çocuk ilk kez 'ben kendi kuvvetimle ilerliyorum' der. Bu farkındalık öğretilmez; ritim tekrar ettikçe bedene yerleşir. Bizim işimiz doğru tekniği koymak, çocuğun bedeninse onu kendi yapmasıdır."
Çocuğunuzun T3 sürecini birlikte gözden geçirelim.
T3, T2'yi tamamlamış çocuklar için yapılandırılmıştır. ACS çocuk yüzme ekibinden bir eğitmen, çocuğunuzun ritim ve hareket alışkanlığı açısından mevcut durumunu sizinle birlikte değerlendirir. Görüşmeler randevuyla yapılır.